Hoogveld Coaching kan jou verder helpen als jij:

 • Van jouw belemmeringen af wilt;
 • Toe bent aan verandering;
 • Bereidt bent om andere keuzes te maken;
 • Bereidt bent hulp te vragen;
 • Zelf aan het roer van je leven wilt staan;
 • Op zoek bent naar verandering en inzicht;

Als het antwoord op één of meerdere vragen JA is, dan is coaching zinvol en levert dit snel positief resultaat!

Toepassing van Coaching

Coaching geeft hulp bij het vinden van inzichten en oplossingen waardoor de situatie waarin je je bevindt snel gaat verbeteren. Bijvoorbeeld bij burn-out, baanverlies, relatieproblemen of het verhogen van de assertiviteit. Ook bij het verwerken van (oud) verdriet en boosheid kan de coach je bijstaan waardoor er ruimte komt voor een positievere kijk op je leven.

Wil jij door middel van Equine Assisted Coaching:

 • Een volgende ontwikkelingsstap maken, naar het ontdekken en realiseren van je volledige potentieel om voluit te leven naar je mogelijkheden
 • Je leven en werk meer wilt afstemmen op je essentie, op wie je werkelijk bent zodat je met hart en ziel, bezield kunt leven en werken
 • Beter uiting geven aan wat en wie je bent en wat je belangrijk vindt
 • Meer in verbinding staan met jezelf en vanuit je eigen kern met anderen
 • Je belemmerende gedachten, overtuigingen en patronen transformeren in wat vóór jou werkt in plaats van wat tegen je werkt.
 • Meer je plek innemen in je werk en privé leven
 • Je relatie tot iets of iemand wilt transformeren

Dan ben jij eraan toe om de eerste stap te zetten naar heelheid!

Hoogveld Coaching kan je hierbij helpen, maar wat doet een Equine Assisted coach nu precies?

Wat is een Equine Assisted coach?

Een Equine Assisted Coach is iemand die in de vorm van begeleiding erop gericht is om mensen in positieve zin te veranderen. Door de ondersteuning van het paard is de coaching non-directief. De Equine Assisted Coach stuurt zonder baas te spelen en ondersteunt om resultaten te bereiken en ontwikkeling te brengen in een groep of bij een individu. Door veelvuldige persoonlijke begeleiding verkrijgen mensen inzicht. Dit leidt tot succes, plezier en levensgeluk.

Dit is een beroep en absoluut geen hobby.

Equine Assisted Coaches zijn opgeleid om goed te luisteren, te observeren en hun plan van aanpak af te stemmen op de individuele wensen van de coachee. Equine Assisted Coaches zorgen ervoor,dat de mensen zelf achter de antwoorden komen. Een coach geeft zelf geen oplossingen of antwoorden. Het uitgangspunt van de coach is dan ook, dat elke coachee het antwoord in zich heeft. Daarnaast heeft een EAC gedegen kennis van het paard, dit is mede om een veilige leeromgeving te creëren voor zowel het paard als de coachee.

De wortels van coaching liggen in de positieve psychologie. Hierbij ligt de nadruk op de mogelijkheden en niet op de onmogelijkheden.

Wat zijn de kenmerken van een coach?

Om een coach te zijn dien je aan een aantal kenmerken te voldoen. Iemand die coacht is namelijk geen trainer of consultant. Een coach verricht echt een vak apart!

Een coach:

Heeft volledig aandacht voor de coachee

Iemand die coacht is er voor de coachee en niet andersom. Coaches stellen de coachee centraal en houden hun eigen moeilijkheden buiten beeld.

Is objectief

Iemand die coacht geeft niet zijn eigen mening, mits de coachee daarom vraagt. Een coach adviseert vaak niet. Dit komt omdat iemand die coacht als doel heeft om de coachee tot eigen antwoorden te laten komen. Deze methode is het beste voor de coachee. De coachee verkrijgt hiermee optimale zelfinzicht en houdt geen rekening met wat de coach vindt. De oplossing komt dus volledig vanuit de coachee.

Is onbevooroordeeld

Iemand die coacht denkt niet in termen van goed of slecht. Het gaat enkel en alleen om de cliënt. Een goede coach zal nooit zeggen: ‘Dat moet je niet doen.’ Hij zal vragen: ‘Wat vind jij ervan?’ of ‘Werkt dit voor jou?

Is positief en ondersteunend

Een coach ondersteunt en toont begrip aan de cliënt. Deze twee aspecten zijn vaak de hoofdredenen dat iemand in nood de hulp van iemand die coacht inschakelt. Een coaching gesprek heeft namelijk een positieve invloed op de persoon in kwestie.

Stelt vragen die de coachee doen nadenken

Een coach stelt vragen die de hersenen van de coachee doen kraken. De juiste vragen stellen gaat niet alleen om goede vragen stellen, maar ook de goede vragen op het juiste moment stellen. Een coach vraagt door tot hij of zij bij de essentie van de cliënt komt. Vanuit deze kern begeleidt de coach verder. Om goed door te vragen moet een coach oprecht interesse hebben en een gezonde dosis van nieuwsgierigheid bezitten.

Heeft veel levenservaring en kan goed relativeren

Een coach moet niet alles wat de coachee heeft meegemaakt ook zelf hebben meegemaakt. Het gaat bij levenservaring erom dat de coach kan putten uit zijn eigen ervaring betreft uitdagingen, doelen bereiken, zelfmotivatie, relaties, verlies en loslaten. Dit maakt dat de coach ook beter kan relativeren.

Houdt de focus en structuur

Een gesprek mag niet alle kanten op gaan. Een coach moet het gesprek zodanig sturen dat de coachee tot de kern komt en tot oplossingen kan komen.


"Geluk is geheel afhankelijk van onszelf"

— Aristoteles