Ik ben als Equine assisted coach aangesloten bij het kwaliteitsregister van het KREAC, CAT & NOBCO (dit zijn beroepsregisters voor coaches). Je moet je als coach dan houden aan de beroepscode, het profiel en de algemene voorwaarden. Mijn opleidingsspectrum beslaat: Equine Assisted Coach Level 1 - Coach, Klinische Psychologie I & II, Pony Power voor Kids Coach.

Ook dat kan! Mijn trainingen en coaching sessies worden op maat gemaakt. Uitgangspunt is de cliënt. Ik werk ook met behulp van klinische psychologie en cognitieve therapie, dus alles is mogelijk en bespreekbaar.

Weet je, dat vinden heel veel mensen moeilijk. Daarom werken wij met paarden! Het paard reageert op jouw aanwezigheid, doordat je een opdracht in het bijzijn van het paard uitvoert en de Equine Assisted Coach jou vragen stelt naar aanleiding van de situatie, ontstaan er inzichten op korte of langere termijn. Als je het moeilijk vind hoef je niet te antwoorden... het paard reageert toch wel op jou acties en dat geeft inzicht en/of bewustwording. Jouw eigen oplossingen heb je al in je, alleen zijn de oplossingen vaak ondergedompeld in het onderbewustzijn.

Vooropgesteld: fysieke en emotionele veiligheid van mens en paard staat voorop in het Equine Assisted Coaching. In een sessie ligt daarom de keuze om te ervaren, te experimenteren en te doen geheel bij de coachee. Equine assisted coaching gaat niet over paardrijden en ook niet over de vraag hoe om te gaan met paarden. De focus ligt op het ontwikkelingsproces van de mens en niet op het trainen van het paard. De activiteiten vinden altijd naast het paard plaats, nooit erop. In een Equine Assisted Coach sessie wordt er gewerkt met wat zich op dat moment voordoet, en dat kan ook angst zijn. Angst is iets wat iedereen kent en regelmatig in zijn of haar leven ervaart. Het kan daarom interessant zijn om te onderzoeken wat de angst precies met je doet, wat je doet als je angst ervaart of bang bent, en welke keuzes je dan maakt. Welke rol speelt angst in jouw leven?
Het is heel begrijpelijk als je een paard (nog) een beetje eng vind. Dat is ook helemaal niet erg. Het maakt voor het behalen van jouw doelen geen verschil. Sterker nog, je leert hoe jij je angst(en) kunt overwinnen! Jij bepaald zelf hoe moedig je bent. Maar kijk er niet van op als het paard je grootste vriend wordt :-).
We nodigen je graag uit om in de veilige omgeving van een coachsessie, je angst te onderzoeken, zodat het je meer inzicht geeft in jezelf.

Paarden zijn zowel kuddedieren als vluchtdieren. Ze hebben sterke sociale- en emotionele vaardigheden ontwikkelt, sterker dan bij mensen. Ze gaan complexe en diepgaande relaties met elkaar aan, om de saamhorigheid en harmonie in de kudde te waarborgen. Het is de basis van hun overlevingsstrategie. Ook in de omgang met mensen, laten ze deze kwaliteiten zien en daar maken we als Equine Assisted Coach dankbaar gebruik van: paarden reageren op de kleinste signalen en gedragsveranderingen. Signalen die we vaak onbewust uitzenden, maar die paarden feilloos oppikken en daar hun reactie op geven.

Wat paarden jou kunnen vertellen...Niks want paarden praten niet. Het is een methodiek om individueel of in groepsverband oprechte feedback op gedrag te geven. Een unieke beleving en een boeiende manier om ervaringsgericht inzicht in jezelf te krijgen. Alle activiteiten gebeuren naast en nooit op het paard. Ervaring met paarden is dus ook niet nodig.

Zweverig of niet zweverig (wat het ook moge zijn), je kunt het zo basic of spiritueel maken als je zelf wilt. Een paard heeft vier hoeven op de grond, dus als iets 'stevig in z'n schoenen staat' is het wel een paard.

Alle activiteiten zijn op de grond naast het paard, op gelijke hoogte. Er wordt niet gereden!

Niet met agressieve paarden. De paarden waar ik mee werk staan niet 24 uur per dag in een stal, maar kunnen vrij rond lopen. Zowel uit veiligheids- als uit welzijns- en gezondheidsoverwegingen werk ik met paarden die een leven leiden waarbij wordt voldaan aan de basisbehoeften van het paard: buitenlucht, bewegingsvrijheid, direct contact met soortgenoten en toegang tot voldoende (ruw)voer. Daarnaast hebben al mijn paarden de keuze om wel of niet deel te nemen aan een sessie.

Bij mij op stal of bij jou. Ik werk altijd buiten met de paarden. Bij stal zijn een spreekkamer, toilet en parkeerplekken aanwezig. Alles is begane grond en prima toegankelijk. Neem contact op indien je hierover een vraag hebt.

Een individuele sessie duurt gemiddeld anderhalf uur, soms wat korter, soms wat langer. Het aantal sessies hangt af van de hulpvraag(en), ik probeer het aantal sessies bij de intake in te schatten.

Hoogveld Coaching levert sessies op maat, wanneer alleen de avonden beschikbaar zijn dan is dat mogelijk.

Ik coach tot maximaal 4 personen in een keer (familie opstelling / team / groep). Indien meer personen, schakel ik de hulp in van een collega.

Er is altijd de mogelijkheid om een enkele sessie te doen om te kijken of het wat voor jou is.

Dat is afhankelijk van je zorgverzekering pakket dat kunnen we samen uitzoeken.

Onze zorg is te financieren vanuit het Persoons Gebonden Budget. Particulier ook mogelijk.

Ik kan je helpen met de aanvraag en begeleiding van de aanvraag voor PGB.